Implicarea civică: din online în offline

Petrecem mult timp în mediul online, dar acest lucru nu trebuie perceput într-un mod negativ. Din contră: reprezintă un mediu favorabil transferului de informații în orice domeniu, iar noi îl putem folosi într-un fel constructiv. În plus, este important ca informația să nu rămână doar online, ci să ajungă la cât mai multă lume și în afara sferei digitale.

Pornind de la această ipoteză, comunitatea #DeDataAstaVotez s-a întâlnit pentru a dezbate modalități de implicare în cadrul campaniei de promovare a alegerilor europene din 26 mai 2019. Pe scurt: cum să informăm publicul larg despre alegerile europene și cum convingem oamenii că este important să meargă la vot.

2 speakeri, 50 de participanți din 5 orașe și multe idei ce urmează a fi puse în aplicare în lunile următoare.

Alin Grămescu, vlogger de circumstanță și inițiator, a vorbit despre implicarea în proiecte de tineret la nivel național sau european, menționând Promotori pentru democrație europeană, European Heroes & Milenialii. Mai mult, fiind creator de conținut, Alin a povestit despre cum creezi povestea potrivită ca aceasta să fie auzită/văzută de cine trebuie. 

Bogdan Anghel - fotograf, Art Director și activist - a împărtășit cu participanții moduri de implicare civică, în baza experinței lui personale. Inițiator al proiectelor Constituția României & Civic Fanbook, Bogdan a explorat felul în care o campanie civică poate fi prezentă atât în mediul online, cât și în cel offline.

La finalul discuțiilor, cei doi invitați au propus și două acțiuni concrete:

Câteva momente surprinse de Ovidiu Oniciuc, fotograf și voluntar al campaniei #DeDataAstaVotez: aici.