Fii activ pentru Europa!

Evenimentul „Fii Activ pentru Europa!”, desfășurat de Asociația Be You la Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște, și-a propus să reamintească tinerilor faptul că fiecare cetățean este important indiferent de vârstă, că părerea lor contează și că vocea le este auzită mai bine atunci când acționează în această direcție. Viitorul tinerilor se construiește pas cu pas, iar un moment major în care pot juca un rol important este cu ocazia alegerilor europene din 26 mai 2019. Prezența tinerilor la vot și implicarea activă are puterea de a decide direcția în care se îndreaptă România și Europa generației lor.

Dezbaterea din cadrul activității a stimulat gândirea critică a tinerilor și i-a provocat să găsească răspunsuri la întrebările: (1) Cum pot deveni mai activ? (2) Cum îmi pot face vocea auzită? și (3) Cum pot construi Europa generației mele?

Înțelegând importanța cetățeniei active și a votului, participanții au transmis mesaje prin care îndeamnă și alți tineri să se implice în societate și să participe la alegerile europene din 26 mai 2019. De asemenea, prin alăturarea în campania #DeDataAstaVotez, ei pot informa și încuraja cât mai mulți oameni să participe la viața comunității europene.

Contribuția tinerilor în societate și în comunitate se poate produce în diferite moduri, la toate nivelurile. Formele cetățeniei active se regăsesc în diferite acțiuni, de la gestul simplu de a ajuta o persoană, de a iniția sau de la a face parte dintr-un proiect în comunitate, de a participa la o acțiune de voluntariat, până la alăturarea unei structuri organizate, participarea în procesul decizional, exprimarea opiniei și exercitarea dreptului de vot.

FII ACTIV PENTRU EUROPA!