Youth for Democracy la Moinești

 

Ești din Moinești și vrei să afli mai multe despre alegerile europene, ce înseamnă participarea tinerilor la viața democratică și cum poți să te implici în campania #DeDataAstaVotez?

"Youth for Democracy" este răspunsul. Echipa ADA te așteaptă la un training de informare intens care cuprinde activități cât mai diverse!

⬇️ Background

Una dintre direcțiile strategice asumate de către Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) din Bacău pentru anul 2019 are în vedere promovarea participării active a tinerilor la viața democratică.

Proiectul "Youth for Democracy", implementat de către voluntarii ADA în perioada ianuarie - decembrie 2019, reprezintă un plan de intervenție la nivelul județului Bacău în domeniul democrației participative. Acesta răspunde nevoilor tinerilor băcăuani de a conștientiza importanța participării active la viața comunității, inclusiv mersul la vot, dar mai ales de a dezvolta competențe democratice și cunoștințe despre Uniunea Europeană și instituțiile sale.

Prima etapă a proiectului urmărește promovarea participării tinerilor la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019. Astfel, la nivelul întregului județ, în Bacău, Onești, Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Sascut, Dărmănești, Podu Turcului și Buhuși, tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani vor participa la activități de informare și training, în cadrul unei campanii județene de informare și promovare a democrației participative și implicării civice în rândul tinerilor. Prin metode de educație nonformală, în special metode participative și creative, care să stimuleze învățarea, tinerii vor descoperi mai multe despre Uniunea Europeană, importanța participării la viața democratică și prezenței la vot, dar mai ales despre alegerile electorale ce vor urma.

Prin implementarea acestei campanii, ADA își propune să contribuie inclusiv la asumarea identității și rolului de cetățeni europeni implicați de către tinerii băcăuani, dar și la creșterea gradului de cooperare între tinerii din județul Bacău.

Proiectul "Youth for democracy" este un proiect de solidaritate, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul "Corpul European de Solidaritate".

Când

-

Unde

Liceul Teoretic Spiru Haret din Moinesti

Vei veni?