Întâlnirea DDAV de la Cluj-Napoca

Marți, 9 aprilie, voluntarii campaniei #DeDataAstaVotez s-au întâlnit la Cluj-Napoca pentru un schimb de idei privind acțiunile pe care le pot face pentru a încuraja oamenii să își exercite dreptul democratic de a vota.

Tudor Ogner, reprezentatul Federației Tinerilor din Cluj-Napoca, a prezentat pe scurt acțiunile pe care Federația le-a organizat, dar și pe care urmează să le organizeze în perioada următoare pentru informarea tinerilor despre Alegerile Europarlamentare din 26 mai. Voluntarii din cadrul Facultății de Studii Europene au venit cu mai multe idei pe care le vor pune în practică în săptămânile ce urmează. Astfel, voluntarii vor organiza mai multe acțiuni #DeDataAstaVotez atât online, cât și offline, în oraș, dar și în mediul rural din județ.

Pentru ca oamenii să mergă la vot este important să înțeleagă pentru ce anume votează. În acest sens, voluntarii vor încerca să explice prin exemple concrete beneficiile apartenenței României la Uniunea Europeană despre care uneori tinerii nu conștientizează că derivă tocmai din statutul de stat membru.

Ne vedem la următoarea oprire a caravanei #DeDataAstaVotez ....Oradea, 11 aprilie.