A participa prin vot la alegerile europene – un drept sau o obligație cetățenească?

Liceul cu Program Sportiv din Botoșani este înscris în programul ”Școli - Ambasador ale Parlamentului European în România” susținut de Parlamentul European – Biroul de Legătură în România. În această calitate corpul de ambasadori ai liceului a organizat o serie de activități  de succes având ca partener Centrul Europe Direct Botoșani.

Activitatea de vineri 5 aprilie este o dezbatere se va desfășura după formula olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” și va avea loc sub umbrela #DeDataAstaVotez. Întâlnirea va contribui la formarea dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public cu referire la alegerile europarlamentare din 26 mai  precum și la formarea și dezvoltarea aptitudinilor social civice democratice necesare tinerii generații pentru participare activă la viața socială. 

Formatul dezbaterii va fi cel de dezbatere academică cu echipa afirmatorilor  numită Guvern echipa negatoare numită Opoziție și juriu. Spectatori vor fi circa 80 de tineri care votează pentru prima dată. Centrul Europe Direct va sta la dispoziția participanților cu materiale documentare și va asigura premii pentru câștigători.

Când

-

Unde

Liceul cu program sportiv
Strada Mihail Kogălniceanu nr 29
Botoșani
Romania

Vei veni?