#DeDataAstaVotez pentru o Europă a cetățenilor

  • Ce este și cum funcționează Uniunea Europeană?
  • Care sunt instituțiile ei?
  • Ce drepturi și ce obligații avem în calitate de cetățeni europeni și cum putem contribui la deciziile care se iau la nivelul UE?
  • Cum putem noi, ca cetățeni europeni, să-i responsabilizăm pe cei care iau decizii la nivelul Uniunii Europene?

Asociația Rădăuțiul Civic vă invită la Rădăuți la discuția Europa cetățenilor – o discuție deschisă despre Uniunea Europeană", pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări.

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom răspunde împreună, în cadrul unui eveniment interactiv, al cărui scop este de a crește gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face Uniunea Europeană, ce impact are asupra vieților noastre, cum funcționează, care sunt instituțiile sale și de ce ar trebui să ne pese de ce se întâmplă la nivelul Uniunii.

În cadrul evenimentului vom discuta și despre campania instituțională #DeDataAstaVotez, despre importanța participării la alegerile europene din 26 mai 2019 și modalitățile prin care fiecare dintre noi se poate implica mai mult. Credem că este important să ne cunoaștem drepturile ca cetățeni europeni și să înțelegem mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, astfel încât să votăm în cunoștință de cauză, indiferent de opțiune.

Printre persoanele care vor modera această discuție se numără doamna Angela Ioanovici, coordonatoare a Centrului Europe Direct Suceava (până în anul 2017) și Luca Ciubotaru, președinte al Asociației „Rădăuțiul Civic”, absolvent al SNSPA București, specializarea Relații Internaționale și Integrare Europeană.

 

Când

-

Unde

Galeria de Artă
Piața Unirii
Rădăuți 725400
Romania

Vei veni?