Primul vot!


*** Știm că simulările pentru Bacalaureat sunt o parte importantă din programul liceenilor de clasa a XI-a și a XII-a, astfel încât acest eveniment a fost reprogramat pentru data de 21 martie. Pe cât de important este prezentul, pe atât de important este viitorul, așa că te așteptăm să discutăm despre cum primul tău vot îți poate influența viitorul pe care ți-l dorești. ***

Vei vota pentru prima oară la alegerile europene din 26 mai 2019? Vrei să convingi și alte persoane asupra importanței participării la vot?

Te invităm să devii mai informat și să realizăm împreună un plan de acțiuni pe care chiar tu le poți implementa pentru a stimula implicarea activă a celor din jurul tău, într-un context marcat de tendințe și evoluții cu impact direct asupra proiectului european.

Te interesează oportunitățile oferite de Uniunea Europeană și vrei să-ți lași amprenta în comunitatea din care faci parte? Îți propunem câțiva pași despre cum să popularizezi campania #DeDataAstaVotez:

  1. Să fim mai informați: o scurtă incursiune în rolul și modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene, procesul legislativ european și principalele atribuții ale unui deputat european.
  2. De unde ne luăm informațiile corecte: surse de informare la nivel european.
  3. Cum ne putem implica: modalități de transformare a unei idei într-o strategie pe termen lung.
  4. Cum te sprijină Uniunea Europeană: oportunități oferite prin Strategia de Tineret a Uniunii Europene.
  5. Studiu de caz: cum putem transforma un obiectiv european într-unul național și cum putem realiza o strategie de proiect.

Haide să vorbim mai multe despre acest plan la următoare întâlnire a comunității #DeDataAstaVotez!

Evenimentul este organizat de Biroul Parlamentului European în România, în colaborare cu Delegații de tineret la Uniunea Europeană, Maria Francesca Cristea și Artiom Radu. Programul Delegat de tineret la Uniunea Europeană este inclus în Strategia de tineret a Uniunii Europene 2019-2027, fiind atribuit României. Este primul program de acest fel din Uniunea Europeană și se va desfășura pe durata Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Când

-

Unde

Biroul Parlamentului în România
Str Vasile Lascăr 31 etaj 1
București 020492
Romania

Vei veni?