De data asta, tinerii votează @ Iași

Voluntarii #DeDataAstaVotez te invită să îi cunoști și să afli mai multe despre campania de promovare a alegerilor europene din 26 mai 2019. Evenimentul organizat la Iași urmărește să informeze, să orienteze și să dezvolte dimensiunea civică în rândul tinerilor din comunitatea ieșeană. Mai exact, alături de specialiști în comunicare politică, relații internaționale și activism civic, voluntarii campaniei își propun să popularizeze importanța exercitării dreptului de a alege și să mobilizeze tinerii să fie prezenți la urne pentru a decide viitorul Uniunii Europene.

Rolul tinerilor în viața democratică, participarea la vot și interesul lor pentru alegerile europene, naționale și locale sunt subiecte importante ce necesită o dezbatere aprofundată. Prin asumarea de către fiecare tânăr a unui rol activ în viața democratică, prin exprimarea opiniilor și participarea la vot, putem consolida poziția prioritară a tinerilor pe agenda publică. Pentru că tinerii sunt viitorul, pentru că ei sunt cei ce pun bazele unei noi generații este necesar ca aceștia să fie conectați la realitatea politică actuală.

”De ce să votez?” - o întrebare des întâlnită în rândul tinerilor. Participă la eveniment și află multiplele răspunsuri la această întrebare. În plus, poți descoperi și alte teme de interes, cum ar fi:

  • dezvoltarea conștiinței europene făcând trimitere la teme precum cetățenia europeană și participarea activă;
  • evidențierea relației dintre România și Uniunea Europeană;
  • evidențierea importanței alegerilor europene, naționale, dar și locale;
  • conștientizarea efectelor absenteismului la vot;
  • responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește maniera electorală;
  • dezvoltarea unor modalități de antrenare a spiritului civic și de mobilizare a celor din jur, o mobilizare în trepte (pe categorii de vârstă);
  • crearea unui profil ce prefigurează tânărul european determinat, implicat în ceea ce privește participarea activă.

Deci, cu cine ne vedem la Iași?

Când

-

Unde

Sala Ferdinand, corp A, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi
Bulevardul Carol I nr 11
Iași 700506
Romania

Vei veni?