De data asta, tinerii votează!

Evenimentul „De data asta, tinerii votează!” organizat de Diana Hliboceanu Codreanu şi Emanuel Zanoschi, voluntari #DeDataAstaVotez Iași a adus împreună o serie de invitaţi care au vorbit despre valorile europene, implicare civică şi experienţe de viaţă în urma cărora au decis că implicarea în societate este foarte importantă.

Domnul Virgil Stoica, Profesor univ. dr. la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a vorbit despre libertate, alegeri şi importanţa votului, în general, în timp ce Octavian Jurma, fondator al Mişcării Sinergiste din România a povestit despre experienţele sale studenţeşti de la începutul anilor 1990 şi setea de libertate care îl face şi astăzi să fie o persoană implicată în societate. Lect. Univ. dr. Simona Vrânceanu a explicat procesul alegerilor europene în contextul unei Uniuni Europene aflate la răscruce şi importanţa fiecărui vot pentru o Europă mai puternică. Tamara Ceaicovschi, membră a GEYC, a subliniat importanța implicării în proiecte europene și faptul că acest lucru i-a oferit multe oportunități atât la nivel profesional, cât și personal.

Participanţii la conferinţă au avut şansa de a se familiariza cu funcționarea Uniunii Europene, beneficiile și oportunităţile pe care aceasta le oferă, de a înţelege mai bine pentru ce votează și că votul lor contează. Pe final, cei mai curajoşi dintre cei prezenți au vorbit în faţa camerei despre motivul pentru care vor vota.