#DeDataAstaVotez @ Bacău - Tineri implicați!

83 de tineri din 28 de licee, alături de reprezentanți ai Federației Tinerilor din Bacău și Centrul de Informare Europe Direct Bacău, s-au întâlnit pentru a pune la cale o strategie de promovare a alegerilor europene din 26 mai 2019 în județul Bacău.

Misiunea lor? Promovarea importanței mersului la vot în rândul liceenilor, pentru ca aceștia, la rândul lor, să promoveze mersul la vot către mai mulți cunoscuți. Prin diverse acțiuni, participanții și-au propus să informeze peste 7.000 de tineri din județul Bacău.

Cum vor îndeplini misiunea? Sub coordonarea lui Denis Blidariu (Federația Tinerilor din Bacău) și a altor parteneri, câte 2-3 elevi
din fiecare liceu participant vor deveni „Ambasadori” ai campaniei #DeDataAstaVotez în liceele/comunitățile lor. Aceștia vor desfășura acțiuni offline, dar și online, cu scopul de a informa privind activitățile derulate la nivelul Uniunii Europene și importanța alegerilor europene și, implicit, de a promova participarea la vot.

Când? În mediul online activitatea a început deja prin crearea de pagini și grupuri dedicate campaniei, iar acțiunile de informare offline sunt programate începând cu a doua jumătate a lunii martie.

Plini de entuziasm, idei bune și multă energie pozitivă tinerii elevi din Bacău pornesc la drum! Tu?

Câteva momente surprinse de Ovidiu Ronin.