Conferința „Best practices in youth participation”

 

 

În cadrul proiectului „Power of Youth” va avea loc conferința „Best practices in youth participation”, prin care reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale din Bacău și factori de decizie la nivel local vor prezenta exemple de bună practică în domeniul participării active a tinerilor în comunitatea locală, în contextul campaniei #DeDataAstaVotez.

De asemenea, în cadrul conferinței va fi lansat oficial proiectul „Youth for Democracy”, implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în perioada februarie – noiembrie 2019, prin programul Corpul European de Solidaritate, acțiunea proiecte de solidaritate.

După lansarea proiectului în cadrul conferinței „Best practices in youth participation”, va fi organizată, într-o primă etapă, o campanie de informare la nivelul județului Bacău ce va cuprinde 11 activități de informare a tinerilor băcăuani cu privire la alegerile europene din 26 mai 2019.

 

 

Background

Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) organizează în perioada ianuarie –decembrie 2019 Schimbul de tineri internațional „Power of Youth”, prin care tinerii participanți vor spune „De data asta votez!

Cei 49 de participanți din România, Malta, Spania, Lituania, Cehia, Portugalia și Spania vor participa la sesiuni și activități de formare pentru dezvoltarea competențelor democratice și cunoștințelor privind UE, conștientizând, de asemenea, importanța participării active a tinerilor în viața comunității și importanța de a spune „De data asta votez!” și de a acționa în cadrul alegerilor europene din 26 mai 2019.

Printre obiectivele schimbului de tineri se numără:

  • stimularea participării active a tinerilor în rândul celor 49 de participanți din 7 țări, în contextul alegerilor europene de anul acesta;
  • dezvoltarea competențelor democratice, a conștiinței europene și cunoștințelor cu privire la mecanismele de funcționare ale Uniuniii Europene;
  • dezvoltarea competențelor participanților de a dezvolta campanii online de promovare a participării active a tinerilor în comunitate, mai ales în contextul alegerilor europene.

ADA susține și promovează participarea tinerilor la viața democratică, un pilon al dezvoltării sustenabile a UE, în diferitele forme pe care le are: participarea tinerilor în democrația participativă; implicarea în organizații nonguvernamentale; inițierea sau participarea la dezbateri privind probleme ale comunității sau ale tinerilor; dezvoltarea competențelor democratice.

Mai multe detalii aici: Facebook.

Când

-

Unde

Biblioteca Universitatii "Vasile Alecsandri"
Strada Spiru Haret 8
Bacau, BC 605500
Romania

Vei veni?