Power of Youth

Asociația pentru Dezvoltare Activă (ADA) a organizat în perioada 28 februarie–12 martie 2019, în Slănic Moldova, schimbul internațional de tineri „Power of Youth”, cu 49 de participanți din România, Malta, Spania, Portugalia, Lituania și Grecia.

Participanții au participat la sesiuni și activități de formare pentru dezvoltarea competențelor democratice și cunoștințelor privind Uniunea Europeană. Totodată, au aflat despre campania #DeDataAstaVotez și au discutat despre importanța implicării active a tinerilor în viața comunității și despre necesitatea de a acționa în cadrul alegerilor europene din acest an.

Două dintre activitățile principale ale schimbului de tineri au fost o simulare a procesului legislativ european și  conferința, „Best Practices in Youth Participation”, desfășurate pe 6 martie 2019 la Biblioteca Universității „Vasile Alecsandri” Bacău.

În cadrul simulării procesului legislativ european, participanții proiectului au fost împărțiți pe grupurile politice ale Parlamentului European pentru a susține sau respinge o propunere legislativă. Timp de două ore, grupurile politice formate au dezbătut cu argumente economice și sociale propunerea legislativă, ținând cont de regulile folosite în Parlamentul European.

Conferința „Best Practices in Youth Participation” a cuprins o serie de povești de succes ale ONG-urilor din Bacău, și nu numai. Tot aici, campania #DeDataAstaVotez a fost prezentată, împreună cu un call to action pentru a propaga informația cu privire la data, dar și importanța alegerilor europene.

O nouă inițiativă ADA, Youth for Democracy, implementată prin programul Corpul European de Solidaritate, a fost lansată în cadrul conferinței. Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la creșterea cooperării între tineri și al gradului de conștientizare al acestora cu privire la importanța participării active și asumarea rolului de cetățean european implicat în viața comunității.

 

Mai multe detalii despre Youth for Democracy curând. Deci stai pe aproape! 😉