Implică-te local pentru Viitorul Europei!

Alătură-te dialogului de la Sibiu dintre autorităţile locale şi cetăţeni şi discută despre viitorul Europei şi despre cum te poţi implica şi tu în viaţa cetăţii, în contextul campaniei de promovare a alegerilor europene din 23-26 mai 2019 şi a preluării de către România a președinției Consiliul Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019.


Şomajul, politicile pentru tineret, mobilitatea și transportul public sunt considerate, atât la nivelul UE, cât şi în România, a fi principalele trei probleme la nivel local și regional, conform sondajului lansat de Comitetul European al Regiunilor în 2016, în contextul desfăşurării iniţiativei „Reflectând asupra Europei”. În România, cele trei probleme menționate au fost clasificate astfel de către cetățeni:

  • 28% dintre ei consideră că mobilitatea și transportul public este principala problemă la nivel local și regional,
  • 25% politicile pentru tineret și
  • 24% șomajul.

Te aşteptăm pe 20 decembrie să discutăm despre principalele probleme de interes pentru tine, despre impactul pe care chiar TU îl poţi avea în comunitatea ta şi în promovarea campaniei #DeDataAstaVotez. Pentru a te asigura că viitorii deputați europeni vor continua să acționeze în numele tău pentru rezolvarea problemelor de interes pentru tine, este important să votezi și să-i convingi și pe alții să voteze.

Evenimentul este organizat de Comitetul European al Regiunilor (CoR), Delegația Națională a României la CoR, și platforma CaleaEuropeană.ro, înscriindu-se în seria de evenimente organizate sub egida noii inițiative CoR – Future of Europe – și are loc și în contextul în care România a fost aleasă să găzduiască Summit-ul Autorităților Locale și Regionale din Uniunea Europeană care va avea loc în perioada 14-15 martie 2019 la București. 

Când

-

Unde

Consiliul Judeţean Sibiu
General Magheru nr14
Sibiu 550185
Romania

Vei veni?