#DeDataAstaVotez pentru combaterea fake news

  • Cum să te informezi cât mai corect în legătură cu alegerile europene din 26 mai 2019 și activitatea Parlamentului European?
  • De ce este important să semnalizăm știrile false, mai ales în contextul campaniei de informare despre alegerile europene?
  • De ce este necesar să votezi la alegerile pentru Parlamentul European și cum te poți implica în campania #DeDataAstaVotez?

Te aşteptăm să discutăm despre impactul pe care chiar TU îl poţi avea în cadrul acestei campanii şi despre rolul Uniunii Europene în viaţa de zi cu zi, la standul de informare #DeDataAstaVotez, la sediul SNSPA (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A), parter, sala multifuncțională. La stand vor fi prezenți voluntari ai campaniei #DeDataAstaVotez, în cadrul evenimentului „Fenomenul Fake News” organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și care îl are ca invitat de onoare pe Timo Pesonen – Director General– DG Communication, Comisia Europeană. Evenimentul va fi transmis live începând cu ora 14:00 și va fi disponibil aici.


Dezinformarea nu reprezintă un fenomen a cărui istorie a început odată cu apariția termenului „fake news”. Avansul tehnologic, digitalizarea și popularitatea rețelelor de socializare a făcut ca acest fenomen să se răspândească foarte rapid. Exemple recente demonstrează faptul că știrile false creează efecte negative în societate precum amenințarea proceselor politice democratice şi a valorilor democratice care modelează politicile publice în diverse domenii precum educație, sănătate, știință, economie și altele. E rândul tău să spui „Stop fake news!”.

Pentru a te asigura că viitorii deputați europeni vor continua să acționeze în numele tău pentru combaterea acestui fenomen, este important să votezi și să-i convingi și pe alții să voteze.

Când

-

Unde

SNSPA
Bd Expoziției 30A sector 1
Parter, sala multifuncțională
Bucuresti 010324
Romania

Vei veni?