Caravana „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” la Brănești, Ilfov

 

Peste 100 de tineri au participat la evenimentul tip teatru forum, organizat de către Europe Direct București. Aceștia au fost mai bine informați cu privire la viitoarele alegeri europene din 26 mai 2019 și au aflat mai multe despre campania #DeDataAstaVotez.

Caravana „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” a ajuns la Brănești, județul Ilfov, unde reprezentația susținută de actori amatori s-a jucat, pentru prima dată, pe o scenă adevărată, la Căminul Cultural din localitate. Piesa a avut ca subiect central alegerile europene din 26 mai, prezentând totodată percepția lor cu privire situația socio-politică din România zilelor noastre. Plini de umor, spontaneitate, replici bine alese, cei nouă tineri au evidențiat importanța implicării și a dreptății sociale, a respectării instituțiilor de bază dintr-un stat democrat și a conștientizării problemelor din structura administrativ-politică românească.

Tot în cadrul acestui eveniment, Anamaria Holotă și Ingrid Șulț, multiplicatori de informație, au ținut un discurs energic despre importanța participării la vot, în special în rândul tinerilor. Cele două tinere au scos în evidență însemnătatea exercitării acestui drept fundamental, într-o manieră informată.

La finalul evenimentului a urmat o sesiune de fotografii, dar și afirmația puternică a peste 100 de tineri că pe 26 mai vor merge la vot. 

Voi ce faceți pe 26 mai?